meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Кьонингберски кюфтенца със зеленчуци meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

сряда, 2 април 2014 г.

Кьонингберски кюфтенца със зеленчуци

Харесах си рецпетата от сайта на любимата ми телевизия 24 Kitchen . Само че реших следващия път да ги приготвя по различен начин. Може би в желанието си да го сготвя по-бързо увеличих котлона повече от необходимото и ястието ми загоря. Затова ще избегна тази възможност като сваря кюфтенцата и зеленчуците отделно от соса.

Продукти

700 гр кайма смес
1 кг картофи
3-4 шепи замразен грах
3 моркова
1 л бульон + 1 ч.ч
1 яйце
1 с.л. галета
сол, черен пипер
50 гр масло
60 гр брашно
200 мл течна сметана
300 мл бяло вино
600 мл прясно мляко

Приготвяне

Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Морковите също се режат на кубчета.  Каймата се омесва с яйцето, галетата, солта и пипера ( може и други подправки) и се оформят не големи кюфтенца. В 1 л врящ бульон се пускат кюфтенцата и нарязаните на кубчета зеленчуци и грахта. Когато са готови се изваждат от бульона с решетеста лъжица. Брашното се запържва в маслото и се долива студеното прясно мляко. Бърка се докато са разтвори хубаво. Ако все пак се образуват бучки може да се пусне в робот да го разбие на каша. Доливат се 1 та чаша бульон, виното и сметаната и се оставя да къкри докато се позипари виното като се бърка непрекъснато. Кюфтенцата и зеленчуците се смесват със соса и се поднасят топли.
Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар