meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Забулени яйца в доматен сос meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

събота, 29 март 2014 г.

Забулени яйца в доматен сос

Тази рецепта от скоро е в списъка с нещата, които смятам да правя. Беше ми останало отворено доматено пюре, което се чудех как да оползотворя за да не се развали. И ето го отговора в сайта на Щъркелово гнездо . Много свежа рецепта, на която ще залагам най-вече през лятото. Просто защото е бърза и лека-точно за жегите.

Продукти

яйца според броя на гладните
1 буркан доматено пюре или 1 кг пресни домати
4-5 печени чушки, които аз този път забравих да купя и опека и умрях от яд
1 глава лук
1 морков
3 с.л брашно
червен пипер, чубрица, риган, сол, магданоз

Приготвяне

Лукът и морковите се запържват до готовност в малко зехтин. Добавя се брашното и хубаво се разбърква. Слага се червения пипер и отново се разбърква. Сега е ред на нарязаните домати или доматеното пюре разредено с вода (все пак целта е сос, а пюрето е гъстичко) и нарязаните печени чушки. След като се сложат подправките и се разбъркат добре се рехвърлят в тавичка и се пекат докато започнат да врат. Яйцата се чукват внимателно едно по едно така че да останат цели и тавичката се връща до изпичането на яйцата. Най-отгоре се наръсва с наситнения магданоз.

Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар