meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Мусака ала Звездев meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

събота, 29 март 2014 г.

Мусака ала Звездев

Мусаката е едно от ястията, които винаги присъстват на трапезата на българина.Варианти за приготвяне има много така че да има за всеки вкус. Тази си я харесах в сайта на Нинфил . Тя я приготвя без заливка, но за мен просто без заливка не е мусака.

Продукти

2 патладжана
2 тиквички
4-5 картофа по-големички
700 гр кайма смес
3-4 домата
1 глава лук
магданоз
сол, черен пипер, Маги 10 зеленчука
За заливката
30- 40 гр краве масло
2 с.л. брашно
2ч.ч. прясно мляко
2 жълтъка
1/2ч.л. сол


Приготвяне
Каймата се запържва до готовност в тиган без мазнина. Добавят се солта и черния пипер. В намаслена тавичка се редят нарязани на шайби ред картофи, кайма, ред тиквички, кайма, ред патладжани. Най-отгоре се редят доматите. Печеч се до готовност на зеленчуците и се залива със заливката приготвена като сос Бешамел. В маслото се запържва брашното, разрежда се с прясното мляко и се добавят жълтъците когато се свали от огъня. Печем до златист цвят на заливката.
Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар