Постоянно трябва да измислям нови варианти за закуска. Половинката е фен на тестените закуски и обича разнообразието. В сайта БГ-мама попаднах на рецепта за руски пирожки, която ми се видя много привлекателна. Естествено веднага я приготвих, но без пържене. Свела съм пърженето до минимум,но естествено не мога на 100 % да се откажа от пържените картофки и филийките с яйца.
Продукти
660 гр брашно (приблизително разбира се )
150 мл прясно мляко
150 мл вода
половин кубче мая
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
1 яйце
2-3 с.л. сметана (това е моя добавка за да не изхвърля останалата такава)
плънка по избор-салам, кайма и тн.
Приготвяне
В затоплената вода се разтваря маята и се слага половината брашно. Меси се до получаване на еднородна смес, която се оставя във загрята до 60 градуса и изключена фурна за 1 час. По оригинална рецепта 2-3 часа, но аз нямах толкова. Когато втаса се добавя млякото с разтворената захар, сол , яйце и сметаната. Омесва се меко не лепнещо тесто и се оставя при същите условя още 1 час. С формички или с чаша се изрязват пирожките, слага се плънка и се прихлупват.Краищата се притискта хубаво за да не изпадне плънката , мажат се с разбит с малко мляко жълтък и се пекат на 200 градуса предварително загрята фурна.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар