Попаднах на тази невероятна вкусотия в сайта Вкуснотека . Много се чудех дали да я приготвям защото половинката не яде броколи, а майка е алергична към гъби. Което естествено значеше, че ще си я ям съвсем сама. Желанието ми да я опитам обаче надделя и разбрах, че съм направила правилния избор. Неописуемо вкусна е. Естествено нанесох някои промени според наличностите в хладилника.
Продукти
1 глава броколи
7-8 големи печурки
1 щафета топено сирене
200 мл течна готварска сметана
черен пипер
кашкавал за наръсване
100 гр шунка
50 гр масло
Приготвяне
Сварих броколито до омекване. Гъбите задуших в маслото и малко вода в микровълновата. После и двете сложих в тавичка и добавих шунката нарязана на кубчета. Залях със сметаната и наръсих с черния пипер. Сложих нарязаното на кръгчета топено сирене и наръсих с настъргания кашкавал. Запекох за 30 минути на 200 градуса. Божествено е!
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар