meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Шоколадово-карамелен сладкиш meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

петък, 21 март 2014 г.

Шоколадово-карамелен сладкиш

С тази ми любов към сладкото едва ли ще отслабна някога. Уж се заричам да не правя нищо, но... В един момент решавам  ,че като не пия, не пуша и не ходя по чуждо трябва да ми остане едно удоволствие. И то е хубавата храна завършена с хубав десерт. Това е едно невероятно изкушение от сайта Да се развихрим в кухнята . Гарантирам, че е страхотно!

Продукти

200 гр захар
170 гр масло
150 гр брашно
200 гр  течна сладкарска сметана
3 с.л  какао
1/2 ч.л. сода
1/2 ч.л. бакпулвер
2 яйца
кората на един лимон



Глазура:

50гр черен шоколад
50 гр бял шоколад 2 с.л. прясно мляко

Приготвяне

Карамелизирайте захарта, добавете маслото и 4 с.л. сметана. Бъркайте  на слаб огън докато се разтопи карамела и маслото.В съд смесете сухите съставки.Разбийте яйцата и сметаната и ги добавете към сухaтa смес.Добавете поизстиналят карамел . Бъркайте до гладка хомогенна  смес.Прибавете лимоновата кора. Изсипете в малка тавичка  в която предварително сте сложили хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 до суха клечка.
Оставете сладкиша да изстине и го залейте с глазурата която приготвяте по следният начин:
разстопете шоколадите на водна баня (по отделно) с малко прясно мляко.
Изсипете първо черният и тук там от белият шоколад като леко ги смесвате със върха на ножа. 

Добър апетит!







Няма коментари:

Публикуване на коментар