meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Балканска вешавица meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

петък, 21 март 2014 г.

Балканска вешавица

Обожавам сръбската скара. Преди време когато повече ходехме по ресторанти имаше едно заведение, в което предлагаха страхотна сръбска скара и там имаше специалитет с това име. Отдавна се канех да потърся рецепта, която да ми хареса и ето че тя ме намери в сайта Eclectic cuisine докато търсех нещо подходящо за вечеря. Приготвих я за рождения ден на Тони, като замених пилешкото със свинско. Нещо реших, че и без това наблягам на пилешкото, не е лошо да разнообразя. Няма такава вкуснотия гарантирам ви.

Продукти

свински шницели от тънките
за любителите на гъби 200 гр гъби
1 опаковка слайс кашкавал за тостери (по оригинлна рецепта кашкавал, но аз исках нещо тънко за да е по-лесно загъването)
1 глава лук
малко червена чушка
по 1 резен шунка или бекон на шницел
чубрица, пипер, кимион и сол на вкус
було

Приготвяне

Месото се начуква за да се изтъни максимално. Гъбите се задушават в малко мазнина с лука и чушката. Добавят се подправките. Върху месото се слага слайсчето и шунката (беконът) и част от зеленчуците. Завива се ня руло по дължина и се завръзва с конец или се забожда с клечки за зъби така че да не изпадне плънката. Могат да се увият в було ако имате и се пекат на скарата.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар