Много вкусна рецепта от сайта Храна за мойте канибали .Само дето не разбирам от къде намирате свинско което се готви толкова бързо. Затова реших, че тази рецепта ще правя с пилешко вече, а свинско само на скара. Никакво готвено свинско повече!
Продукти
600-700 гр пилешко месо
1 консерва кокосово мляко
2 моркова
3 патладжана
3 тиквички
2 с.л. соев сос
2 чушки
2 с.л. червена къри паста (не намерих в Билата и не съм слагала.Другият път може да потърся повече)
2-3 с.л кетчуп (моя опция)
250 мл пилешки бульон- в моя случай гореща вода с 2 лъжици Маги 10 зеленчука
1 глава кромид
къри на прах
Приготвяне
Пилешкото и тиквичките се нарязват на кубчета. Патладжаните също, а морковите и чушките на жулиени. Лукът аз нарязах в робот. В тигана се запържва лукът, после се добавя пилешкото и соевия сос. Пържат се до готовност и се изваждат. Слагат се тиквичката и патладжана и 1/3 от бульона и се готви докато се изпари течността. Прибавят се морковите и чушките както и къри пастата, а в моя случай кетчупа и обилно количество къри на прах. Долива се останалия бульон и се остава да покъкри 7-8 минути. Връща се месото и се налива кокосовото мляко като се бърка до завиране и се оставя да къкри 1-2 минути. Аз предпочитам след запържването на месото да прехвърля всичко в тавичка.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар