meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Фалшива лазаня meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

четвъртък, 20 февруари 2014 г.

Фалшива лазаня

Не мога да си приготвя истинска лазаня удома. Половинката не обича, а рядко имам време да правя по две основни ястия. Затова реших да направя фалшива такава. Попаднах на една страхотна рецепта в сайта Моето сладко хоби

Продукти

500 гр кайма смес
2 кг тиквички (понеже нямаше патладжани, а другия път ще са и двете)
1 глава лук
1 морков
200 гр домати или доматено пюре
3 с.л. масло
3 с.л. брашно
500 мл прясно мляко
кашкавал за наръсване
сол
индийско орехче

Приготвяне

Тиквичките се нарязват по дължина на тънки филийки. Моежете да ги запечете на тефлонов тиган или в тавичка застлана с хартия. Както казах гледам минимално количество олио да ползвам или изобщо да избягвам. Лукът се запържва по възможност без мазнина, отново на тефлонов тиган, добавят се каймата и морковът нарязан на кубчета. Когато се изпържи се слагат доматите на кубчета или доматеното пюре и подправки по избор. Пържи се още малко. В намаслена тавичка се слага един ред тиквички, отгоре каймата и отново тиквички. Приготвя се бешамелов сос от маслото, брашното и млякото и с него се залива лазанята. Запича се до почервеняване и се настъргва кашкавал. Връща се във фурната докато се запече кашкавала.
Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар