За пръв път публикувам нещо което не е направено лично от мен, но рецептата определено си струва, затова я споделям. Приготви я майка и се оказа много вкусна. Взета е от Кулинарен журнал и понеже имам много броеве по-лесно ми е да я намирам тук.
Продукти
1 кг тиква
2 пакета бисквити
300 мл прясно мляко
150мл сладкарска сметана
200 мл заквасена сметана
1 ч.ч. захар
2 пакетчета желатин
Приготвяне
Обелваме,нарязваме, сваряваме и пюрираме тиквата. На дъното на тавичката се нареждат бисквитите, натопени в прясното мляко. Сладкарската сметана се разбива със заквасената и1/2 ч.ч захар. Желатинът се оставя в студена вода да набъбне и се разтваря на водна баня. Добавяя се към сметаната и хубаво се разбърква. С крема се намазват бисквитите и се оставят 15тина минути в хладилник. Другият желатин се разтваря по същия начин и се добавя към пюрето от тиква и останалата захар. Разбърква се добре и се изсипва върху белия крем. Остава се поне 3 часа в хладилник да стегне добре.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар