meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Донати на фурна meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

петък, 3 януари 2014 г.

Донати на фурна

 Сладки, които открих в Кулинарен журнал.

Продукти

1ч.ч. прясно мляко

1 с.л суха мая
4 с.л. масло
1 и 1/2 ч.ч. захар
2 яйца
4 ч.ч.брашно
1ч.л. сол
1 с.л. канела

Приготвяне

Сипете в една трета от леко затопленото мляко маята и оставете да престои пет минути.Добавете половината  омекнало масло, половин чаена чаша захар и останалото прясно мляко. Разбийте яйцата с вилица и ги изсипете в сместа. Прибавете солта и брашното и замесете меко тесто. Оставете на топло около 1 час. Разточете тестото на кора с дебелина 1 см. Изрежете кръгчета и ги наредете в тавичка, застлана с хартия за печене. Изрежете с по-малка чаша отвори в средата за да станат като донати. Покриват се с кърпа и се оставят на топло 45 минути. Пекат се на 160 градуса, предварително загрята фурна. Загрейте останалото масло.. Охладените леко понички се топят в маслото и се поръсват с останалата захар смесена с канелата.

Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар