Сладки, които открих в Кулинарен журнал.
Продукти
1ч.ч. прясно мляко
1 с.л суха мая
4 с.л. масло
1 и 1/2 ч.ч. захар
2 яйца
4 ч.ч.брашно
1ч.л. сол
1 с.л. канела
Приготвяне
Сипете в една трета от леко затопленото мляко маята и оставете да престои пет минути.Добавете половината омекнало масло, половин чаена чаша захар и останалото прясно мляко. Разбийте яйцата с вилица и ги изсипете в сместа. Прибавете солта и брашното и замесете меко тесто. Оставете на топло около 1 час. Разточете тестото на кора с дебелина 1 см. Изрежете кръгчета и ги наредете в тавичка, застлана с хартия за печене. Изрежете с по-малка чаша отвори в средата за да станат като донати. Покриват се с кърпа и се оставят на топло 45 минути. Пекат се на 160 градуса, предварително загрята фурна. Загрейте останалото масло.. Охладените леко понички се топят в маслото и се поръсват с останалата захар смесена с канелата.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар