Не знам защо е наречено пай, като няма нищо общо. Но щом така са решили, така да бъде. Идеята взех от Кулинарният блог на Маги. Доста добре се получи.
Продукти
500-600 гр кайма смес
2 моркова
3 шепи грах
около 600 гр картофи
кашкавал за наръсване
малко масло
кимион
1 кубче зеленчуков бульон
сол
2 яйца
200 гр пилешко филе
Приготвяне
Запържих морковите и грахта за кратко и добавих каймата.Сложих пилешкото филе нарязано на кубчета. Наръсих с подправките и бърках отвреме на време докато стана готова каймата. Картофите сварих, обелих и намачках заедно с двете яйца и малко сол. В намаслена тавичка разстлах каймата, сложих отгоре намачканите картофи и малко масълце тук там. После настъргах кашкавал и запекох до златисто кафяво. Бихте могли да ползвате готово картофено пюре.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар