Както и друг път съм казвала, рядко готвя свинско. Но ми се беше прияло и то с ориз. Чудех се между пилаф и този ориз по китайски. Е пилафът остана за друг път. Получи се много вкусно. А и не мога да си кривя душата-обичам китайска кухня.
Продукти
700-800 гр свинско - в началото ми се видя множко, но пък се оказа, че е добре
2 ч.ч. ориз
100 гр грах
1 яйце
1 кубче бульон
Приготвяне
Сварих свинското до готовност, нарязано на кубчета. После в бульона от варенето сложих ориза и него сварих до готовност.След това го запържих в маааалко олио и добавих грахта и яйцето като бърках докато стане на конци. Накрая сложих отцедения и напълно изстинал ориз. Натроших кубчето бульон. Разбърках няколко пъти.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар