meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Пиле със зеленчуци по китайски meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

сряда, 4 декември 2013 г.

Пиле със зеленчуци по китайски

 Това е още една чудесна китайска рецепта. Получи се доста вкусно и всичко изчезна за нула време. Рецептата взех от Вкусно и красиво

Продукти

800 гр пилешко филе
2-3 тиквички
3 моркова
3-4 чушки
1/4 малка глава зеле
1 шепа соеви кълнове
1 глава лук
 За соса
5 с.л соев сос
1 с.л мед
1 с.л кетчуп
2 с.л оцет
1 с.л натурално нишесте
1/2 ч. ч вода

Приготвяне

Месото се реже на кубчета и се изпържва в сгорещения уок. После се изважда и се налива олио и когато запуши се добавя лукът на полумесеци. След като се запържи се изважда и се добавят чушките и морковите на тънки жулиени. Когато са полу-готови, но леко хрупкави се изваждат и се запържва зелето заедно с тиквичките. Накрая се добавят готовите месо и зеленчуци и хубаво се бърка още известно време. Слагат се соевите кълнове налива се сосът и се оставя още 3-4 минути. Сосът се приготвя като всички съставки се смесват и разбиват хубаво. Сервира се горещо!
Добър апетит!






Няма коментари:

Публикуване на коментар