meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Пиле по императорски meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

сряда, 6 ноември 2013 г.

Пиле по императорски

Както не веднъж съм казвал, удома сме фенове на китайското. Естествено традиционните неща, които приготвям са любимото Пиле в сладко-кисел сос, ориз с яйца и зеленчуци и спагети. Сега реших да изпробвам друга моя любима рецепта от ресторантите. С единствената разлика, че пропуснах лютото. Така де и децата хапват от готвеното, а те не биха хапнали нещо дори с намек за люто. Въпреки че ми липсва пикантната нотка смятам, че добре се получи все пак. Не помня от къде точно изплозвах рецептата, но те са еднакви в същността си.

Продукти

400 гр пилешко филе
половин корен джинджифил
4-5 с.л соев сос
3-4 моркова
50 гр кашу
1 глава лук
3 зелени чушки
100 мл бульон
1ч.л. нишесте

Приготвяне

Месото се нараязва на кубчета и се маринова с нарязания на ситно джинджифил и соев сос около 30 минути. В силно сгорещено олио се запържва кашуто и се изважда. Добавят се чушките и морковите нарязани на жулиени.Пържат се до полуомекване. Изваждат се и се изпържва пилешкото месо, а после всничко се смесва и обърква хубаво. Залива се с бульона, в който е разтворено нишестето. Сервира се горещо.
Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар