Доста интересна рецепта. Единственият недостатък е, че се яде само топла според мен. После крутоните омекват и ефектът от тях се губи. Съчетанието иначе определено ми харесва-киселото мляко тушира тежеста на каймата, а комбинацията от запържено масло и пипер ми е много любима. И както вече споменах хрупкави крутончета за основа. Видях я ето Тук
Продукти
3-4 патладжана
4 филии стар хляб
1 глава лук
500 гр кайма смес
4 домата
сол,черен пипер, кимион на вкус
1-2 с.л масло
1 ч.л. червен пипер
300 гр.исело мляко
Приготвяне
Запекох филиите нарязани на кубчета във фурната докато леко покафенеят. После нарязах патладжаните и също ги запекох на тефлоновия тиган. После запържих лука и каймата и когато стана готова добавих доматите нарязани на кубчета и подправките. Оставих да къкри докато водата на доматите почти напълно се изпари. На дъното на тавичката сложих крутоните, отгоре патладжаните и каймата и опекох до готовност. После залях с разбитото кисело мляко. Препържих маслото и когато го свалих от огъня добавих червения пипер. Разбърках и залях кебапа.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар