meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Патладжан кебап meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

сряда, 6 ноември 2013 г.

Патладжан кебап

Доста интересна рецепта. Единственият недостатък е, че се яде само топла според мен. После крутоните омекват и ефектът от тях се губи. Съчетанието иначе определено ми харесва-киселото мляко тушира тежеста на каймата, а комбинацията от запържено масло и пипер ми е много любима. И както вече споменах хрупкави крутончета за основа. Видях я ето Тук

Продукти

3-4 патладжана
4 филии стар хляб
1 глава лук
500 гр кайма смес
4 домата
сол,черен пипер, кимион на вкус
1-2 с.л масло
1 ч.л. червен пипер
300 гр.исело мляко

Приготвяне

Запекох филиите нарязани на кубчета във фурната докато леко покафенеят. После нарязах патладжаните и също ги запекох на тефлоновия тиган. После запържих лука и каймата и когато стана готова добавих доматите нарязани на кубчета и подправките. Оставих да къкри докато водата на доматите почти напълно се изпари. На дъното на тавичката сложих крутоните, отгоре патладжаните и каймата и опекох до готовност. После залях с разбитото кисело мляко. Препържих маслото и когато го свалих от огъня добавих червения пипер. Разбърках и залях кебапа.
Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар