Всеки път когато го приготвям е вече тъмно и фотоапаратът не прави хубави снимки. Така че това е поредната рецепта без снимка за сега. Попаднах на нея във Веселия готвач. Получи се добре и е сравнително бърза.
Продукти
2 ч.ч ориз
1 малка консерва грах
200 мл бяло вино
500 мл бульон
200 гр шунка
Приготвяне
Запичам шунката на тефлонов тиган без мазнина. После добавям граха и разбърквам няколко пъти. В консерва грахът е готов и не се нуждае от готвене, правя го просто за смесмане на ароматите. После изваждам шунката и граха и добавям ориза. Наливам виното и оставям докато се изпари след което наливам бульона. Оставям на слаб огън да къкри до готовност, като при нужда доливам още бульон. Когато изври всичката вода и ориза е готов, добавям шунката и граха и хубаво разбърквам.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар