meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Топки по пиемонтски meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

сряда, 6 ноември 2013 г.

Топки по пиемонтски

Това малко прилича на картофени кюфтета в доматен сос. Попаднах на рецептата в книгата 2000 световни рецепти.

Продукти

1 кг картофи
3 жълтъка
100 гр брашно
500 гр домати
100 гр кашкавал
сол, черен пипер, индиско орехче, босилек

Приготвяне

Картофите се сваряват, обелват се и се намачкват. След като се охлади се смесва с жълтъците, брашното и подправките.  Омесват се  големи топки и се пускат за 5 минути във вряща вода. Доматите се пасират и се подправят с босилек, леко се затоплят. Изсипват се в тавичка, отгоре се редят картофените топки, наръсват се с настърган кашкавал. Запича се за 10-15 минути на 200 градуса.
Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар