meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Емпанадас де дулсе meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

сряда, 6 ноември 2013 г.

Емпанадас де дулсе

Страхотни сладки, които за пръв път открих в един ресторант с латино кухня. Наскоро попаднах на рецептата в сайта 1001 рецепти и естестевно веднага влезе в списъка ми за проба. Получиха се много вкусни и всички ги харесаха.

Продукти

2 ч.ч брашно
2 с.л. захар
1 ч.л бакпулвер
30 гр масло
1 к.ч. вода
за плънката
2 ябълки
канела
6 с.л кафява захар
2 с.л масло
100 гр нарязани орехи

пудра захар за наръсване

Приготвяне

От изброените продукти се замесва меко тесто и се оставя 20 минути да почива. През това време може да обелите и настържете ябълките. По оригинална рецепта пише да се задушат с орехите в маслото, но аз направо ги смесих с всички останали продукти. С чаша изрязах кръгчета, напълних и притиснах. Запекох на 200 градуса в предварително загрята фурна. Когато изстинат се наръсват с помоща на цедка с пудрата захар.
Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар