Като дете можех да ям само картофи. Пържени, печени, варени, няма значение, важното е да са картофи. Най-добре пържени със сирене мммм. Но и други да са не ги отказвам. Онзи ден ми хрумна да приготвя картофи, няма някой да не ги обича. Попаднах на тази рецепта в сайта Кулинар
Продукти
1 кг картофи
400 гр шунка
1 щафета топено сирене
4 яйца
200 гр кашкавал
2 щипки чубрица
Приготвяне
Картофите се сваряват и се настъргват на едро ренде. Шунката се реже на кубчета, а топеното сирене на кръгчета. В намаслена тавичка се разстила ред картофи, разбити яйца с част от настъргания кашкавал, чубрица.Разбъркват се и отгоре се редят кръгчетата топено сирене. После се слагат останалите картофи и се разстила настърган кашкавал. Запича се за 20-30 минути на 200 градуса.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар