Попаднах на пащърнак в Билата и реших да взема за едно ядене, което висеше отдавна в графа чакащи. Есествено голяма част от него остана неизползвана. Чудих се какво да направя или просто да го нарежа и замразя за друг удобен случай. Накрая реших да направя любимата на всички ни крем супа. С пащърнак разбира се. Просто модификация на карфиолената крем супа, като вместо карфиол ползвах пащърнак и накрая сложих къри. Хареса ми.
Продукти
2 корена пащърнак
2-3 картофа
1 морков
200 мл течна готварска сметана
къри и сол на вкус
1 с.л универсална подправка
Приготвяне
Сварих зеленчуците до готовност заедно с универсалната подправка и ги смлях в робота. Налях сметаната и бульон до желаната гъстота и разбърках хубаво с робота. Накрая добавих солта и кърито.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар