Обичам спагети. Всички удома обичат. До скоро се правеха само с кайма и доматен сос. После опитах със сметана. Естествено всички без мъжа ми ги одобриха. Всъщност не били лоши ама все пак... Мъжка му работа. Отдавна се каня да ги приготвя по китайски. Даже се бях навила да направя с оризови спагети, но не открих. Затова реших с яйца. Пак е различно. Рецептата я взех от Хера.бг като само добавих чушка и соев сос на вкус. Не съм мариновала месото защото нямах време.
Продукти
1 пакет спагети с яйца
1 зелена чушка
1 тиквичка
500-600 гр пилешко филе, за свирепите месоядни може и повече :)
1 морков
олио ( не съм му фенка, но този път използвах)
250 гр гъби (аз не слагам заради майка)
соев сос
2 с.л подправка 10 зеленчука (мое допълнение, което може да се смени със зеленчуков бульон)
Приготвяне
Водата се кипва и се слагат двете лъжици подправка и спагетите. Сваряват се и хубаво се отцеждат от водата. Месото се запържва на тефлонов уок тиган до готовнвост и се изважда. Налива се олиото и се оставя хубаво да се сгорещи. Запържва се моркова, нарязан на тънки жулиени. Изважда се и се слага чушката, а когато тя се позапържи на нейно място се слага тиквичката. Зленчуците се оставят леко хрупкави. Всичко се смесва със отцедените спагети, добавя се соевия сос и хубаво се разбърква всичко. Соев сос сложих на око докато ми хареса вкуса на готовите спагети.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар