meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Риба в билков сос meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

понеделник, 16 септември 2013 г.

Риба в билков сос

Двете с майка сме големи фенки на рибата. Почти няма риба, която да не обичаме.От друга страна половинката обича само скумрия и бяла риба. Затова рибата присъства не толкова често колкото ми се иска. Най-вече печена на скара или панирана ако става дума за бяла. Така де ,не мога да готвя сто вида риба по сто начина за да угодя на всички. Тази риба срещнах на сайта Вкусно с Йоли , но естествено не рискувах с пъстърва както е в оригинал, а направих филе от бяла риба.Определено ми хареса, на другите също. Смятам, че пъстървата също би била уникално вкусна по този начин. Ето необходимите продукти

Продукти

4 пъстърви (филета бяла риба за такива като мъжа ми)
4 с.л. масло
сушени подправки-риган, розмарин, босилек,майорана
сол
бял пипер

за соса

400 гр заквасена сметана
1 кубче зеленчуков бульон или ако имате най-добре рибен
пресни билки от гореизброените

Приготвяне

Маслото се разстопява и се смесва със сухите подправки. Рибите се намазват с него и се завиват в алуминиево фолио.







Фурната се загрява на 250 градуса и рибата се изпича според Йоли за 10 минути, но изчаках 30 за по-сигурно. Фолиото се развива и сосът се изсипва в тиган. Отделно се натрошава бульона , добавя се сметаната и се кипва на котлона. Добавят се нарязаните на ситно пресни билки- в моя случай имах само риган и босилек.






Рибата се залива с готовия сос и се сервира топла. 
Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар