Продукти
4 пъстърви (филета бяла риба за такива като мъжа ми)
4 с.л. масло
сушени подправки-риган, розмарин, босилек,майорана
сол
бял пипер
за соса
400 гр заквасена сметана
1 кубче зеленчуков бульон или ако имате най-добре рибен
пресни билки от гореизброените
Приготвяне
Маслото се разстопява и се смесва със сухите подправки. Рибите се намазват с него и се завиват в алуминиево фолио.
Фурната се загрява на 250 градуса и рибата се изпича според Йоли за 10 минути, но изчаках 30 за по-сигурно. Фолиото се развива и сосът се изсипва в тиган. Отделно се натрошава бульона , добавя се сметаната и се кипва на котлона. Добавят се нарязаните на ситно пресни билки- в моя случай имах само риган и босилек.
Рибата се залива с готовия сос и се сервира топла.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар