meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Шоколадово парфе meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

понеделник, 16 септември 2013 г.

Шоколадово парфе

Много приятен десерт. Не е сложен за приготвяне, но е хубаво да преседи 12 часа в хладилник за да стегне желето. Примерно от вечерта за на другия ден. Рецептата е от Elij-cooking

Продукти

4 яйца
1 ч.ч . захар
1 ч.ч брашно
1 с.л какао, ако искате по-тъмен блат може и повече.

За крема

400 гр заквасена сметана
300 мл течна сладкарска сметана
1 к.ч. пудра захар
2 желатина
3 с.л течен шоколад
Има и трети слой, който обаче аз пропуснах. Не поради липса на време, а някак ми се стори, че може и без него.

100 мл вода
80 гр захар
1/2 желатин
1 с.л течен шоколад
В рецептата е пропуснато да се отбележи как се приготвя сиропа за напояване на блата, аз направих стандартен захарен сироп. Тоест 1 чаша вода и 1 чаша захар. Сваряват се до разтваряне на захарта и кипване.

Приготвяне

От изброените продукти за блата се приготвя тесто с гъстотата на кексово. Изсипва се в тавичка застлана с хартия за печене и се изпича на 150 градуса. Когато клечката излезе суха се изважда и се оставя да изстине напълно. Залива се с горещия захарен сироп. Всички продукти за крема без желатина се разбъркват хубаво. Желатинът се разтваря в студена вода и се оставя да набъбне. После му се долива малко вряла вода и се разбърква до втечняване. Изсипва се при крема, с който се намазва блата. Може да се украси с настърган натурален шоколад.
Добър апетит!










Няма коментари:

Публикуване на коментар