meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Лимонов чийз кейк meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

петък, 6 септември 2013 г.

Лимонов чийз кейк

Уникална вкусотия от сайта Вкусно с Йоли . Половинката е голям фен на чийз кейковете. Тук комбинацията е с лимоново желе, а той много обича и желета и лимонови неща. Просто изчезна за нула време, а децата поискаха да направя пак. Видът му разбира се беше далеч от шедьовъра на Йоли, но това съвсем не попречи да бъде ометен за отрицателно време.

Продукти за блата

300 гр меки бисквити (аз ползвах смес от кафяви и бели)
150 гр масло
200 гр  печени безсолни лешници, аз не съм ползвала

Продукти за крема

500 гр сирене Рикота
400 гр заквасена сметана
200 гр захар
1 пакетче желатин
1 лимон сок и кора

Продукти за лимоновото желе

1 лимон сок и кора
300 мл вода
100 гр захар
1 желатин
1/2 капусла лимонова есенция
жълта сладкарска боя

Приготвяне

Бисквитите се смилат в робота с маслото и се разстилат в тавичка. Заглаждат се неравностите.Кремът се приготвя като сиренето се разбива пак в робота със захарта.Добавят се сметаната, сокът и кората от лимона и се разбива на крем.Желатинът се разтваря в студена вода и се оставя да набъбдне, после се разтваря на водна баня. Прибавя се към сместа и се разбърква хубаво. Изсипва се върху бисквитите.
Сварява се сироп от водата, захарта, сока и кората от лимона. Добавят се другите съставки и когато се охлади се прецежда за да се отстрани лимоновота кора. Оставя се в хладилника и когато започне да се желира се изсипва върху чийз кейка. Оставя се няколко часа в хладилник да се желира напълно.
Добър апепит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар