meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Ароматен хляб meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

вторник, 3 септември 2013 г.

Ароматен хляб

Това е поредната вкуснотия, която си откраднах от Вкусно с Йоли . Удома сме големи нейни почитатели. Ако не сте опитали още, пробвайте и ще се убедите, че е вълшебница в кухнята. Едва ли има нещо по-приятно от мириса на току що опечен домашен хляб. Ето и продуктите

Продукти

 200 мл прясно мляко
1 кубче жива мая убедих се, че Юва е най-добрата без минутка за рекламна пауза
3 яйца
500 гр брашно и още малко при необходимост за доомесването
1 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
5-6 с.л зехтин- обикновенно аз не слагам мазнина в тестсото, но този път реших точно да се придържам към рецептата
продукти за пестото
1/2 връзка копър
1/2 връзка магданоз
Аз лично имах пресен босилек и го сложи и него. Няма да отива зян я.
2 с.л зехтин
малко сол

Приготвяне

Маята се разтваря в леко топлото мляко. Добавя се захарта и малко брашно за да стане кашичка и се оставя на топло да втаса. Аз за тази цел затоплям за кратко фурната и като изключа слагам тестото. Така не се карам на домашните, че отварят вратите през зимата и ще ми изстине тестото. Във фурната е на сигурно. Когато шупне добавям другите продукти и омесвам меко еластично тесто, което пак оставям в затоплената фурна да удвои обема си. Продуктите за пестото пуснах в шейкъра на робота, но следващия път ще опитам с пасатора.
После разточваме тестото на правоъгълна кора и мажем с пестото. Аз го завих на руло и го нарязах на охлювчета защото ми беше по-лесно. След това се оставя още 20 минути да втаса в тавата за печене, но аз го прескочих поради липса на време. Опекох го в предварително загрята на 180 градуса фурна. Страшно е вкусно гарантирам!



Няма коментари:

Публикуване на коментар