meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Солени тригуни meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

събота, 20 юли 2013 г.

Солени тригуни

Не са нещо супер впечатляващо, но когато се чудите какво да спретнете набързо за закуска са чудесен избор. По принцип не съм фенка много на неща със сода, предпочитам с мая и втасване, но пък разнообразието е важно нещо. Рецептата е от тефтера на баба.

Продукти

1 водна чаша кисело мляко
2 и 1/2 кафеена чашка олио което аз винаги пропускам защото не съм му фенка или замествам със зехтин
1 яйце
1 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л сол
брашно за меко тесто
2 яйца за плънката
сирене колкото да не много течна плънката не знам точното количество

Приготвяне

Содата се разтваря в киселото мляко. Разбиваме яйцата и добавяме млякото. После слагаме останалите продукти и замесваме меко тесто. Разточваме на не много дебела кора и режем на квадрати. Слагаме плънка и прегъваме на триъгълничета. Мажем с разбит с малко прясно мляко и олио жълтък и печем.

Няма коментари:

Публикуване на коментар