Продукти
250 гр кисело мляко
150 мл прясно мляко
1 кубче мая
1 с.л сол, която може да се пропусне защото после от Смардалата става достатъно солено
1/2 с.л. захар
1 яйце и 1 белтък
жълтъка за намазване отгоре
брашно за меко тесто
меко масло за намазване
Смардала, чубрица и шарена сол за плънка
ленено семе, маково семе, сусам за поръсване
Приготвяне
От изброените продукти замесваме меко тесто и оставяме на топло да удвои обема си. Когато имам време това продължава и 1 час, но обикновено 15-30 минути когато гладниците нямат търпение. После разточвам тестото на правоъгълна кора, мажа с масло и ръся с подправките смело. Завивам на руло. Отгоре мажа с разбития с малко олио и прясно мляко жълтък. Ръся със микс от семена и хоп във фурната, която през това време докато го правя е загряла.
На осмица изглежда наистина впечатляващо, но може да опитам някой път когато имам повече време. Ако ви интересува как се прави тя-Кулинарен елексир ще ви покаже.
Няма коментари:
Публикуване на коментар