meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Пъстърва в билков сос meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

петък, 5 юли 2013 г.

Пъстърва в билков сос

Удома рибата винаги се приготвя на скара или панирана ако е филе. Е, да обаче дойде и нейният ред да бъде подложена на  експериментиране. И в крайна сметка се получи нещо много вкусно. Макар че използвах филе от бяла риба понеже Алекс не е фен на пъстървата.Рецептата е от Вкусно с Йоли

Продукти

4 филета бяла риба или 4 пъстърви по оригинална рецепта
4 с.л. масло
микс от сушени средиземноморски билки - риган, розмарин, салвия, босилек, майорана.
сол и бял пипер на вкус
за соса
400 гр заквасена сметана
1 кубче пилешки бульон или рибен по оригинална рецепта, но аз не намерих
пресни билки-аз имах риган и босилек под ръка

Приготвяне

Стопих маслото и го смесих със сухите билки. Намазах филетата и вяско сложих във отделно фолио.

После ги направих на хубави пликчета и ги опекох в предварително загрята на 250 градуса фурна. Пише сосът, който се отделя при печенето да се използва за соса, но аз не го направих.
Ето и как направих соса. Сложих сметаната в уок тигана и я втечних. Стрих бульончето към нея и добавих наситнените зелени билки .После във всяка чиния залях рибата със соса.
Стана мммм! Смятам някой друг път да го приложа на пъстърва.


Няма коментари:

Публикуване на коментар