Превъзходна рецепта! Със свеж вкус на лимон, който така добре се съчетава с пилешко. Благодарности на авторката на И да похапнем , която сподели своя опит за това така пленително вкусно пилешко. Филето става много крехко.
Продукти
500г пилешко филе
сол
вегета, а по оригинална рецепта пикантина за пиле,но аз нямах
черен пипер
2-3 с.л зехтин
150 мл прясно мляко
100 мл вода
сока на 1 лимон
1 лимон на кръгчета
брашно за овалване
Приготвяне
Овкусяваме филето със солта, пипера и вегетата и оставяме 20тина минути да поеме аромата. После овалваме в брашно и пържим в сгорещения зехтин. Когато станат златисти ги изваждаме и наливаме водата, млякото, лимоновия сок и пускаме нарязания лимон. Аз сложих и малко вегата. В рецептата пише течноста да се редуцира на половина, но не съм чакала толкова. Повря малко и върнах филенцата. Оставих да покъкри няколко минути. Стана просто божествено!
Няма коментари:
Публикуване на коментар