Уникално вкусни хлебчета. Дълго размишлявах какви хлебчета да приготвя за гостите по случай рождения ден на Мина. Накрая се спрях на тези и не сбърках. Не съм слагала чесън заради гостите и половинката, но смятам, че и така се получиха прелесно вкусни. Препоръчвам ги с две ръце! Източникът е разбира се И да похапнем .
Продукти
2 сварени пюрирани картофа (аз имах четири и накрая заради рулцата остана само един за хлебчетата)
350 мл прясно мляко
1 кубче мая (в оригиналната рецепта е половин, обаче както казах аз я съхранявам във фризера и замръзнала не става за рязане, та винаги слагам цяла)
1с.л. сол
1с.л. захар
50 мл зехтин
брашно за меко тесто
2 с.л. разстопено масло
нарязани на ситно зелени подправки- аз имах прясна чубрица и копър
и по оригинална рецепта 1 скилидка пресован чесън
Приготвяне
Маята се разтваря в леко топлото мляко.Прибавят се пюрираните картофи и зехтина. После в брашното се прави кладенче и се сипва маята. Слагат се солта и захарта и се оформя меко тесто. Оставя се на топло 30-40 минути да удвои обема си. Разделя се на 4, оформят се багетки, правят се няколко разреза с нож и се мажат с ароматно масло. То се получава като към стопеното масло се слагат ситно нарязаните подправки и скълцания чесън за любителите на чесъна и хубаво се разбърква. Пекат се на 200 градуса, предварително загрята фурна.
Моите не ги докарах на вид защото бързах като за светонвно. Всикчко вече беше готово, оставаше само хлебчетата, но бях ужасно закъсняла...
Прелестно вкусни! Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар