meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Мини питки със салам и кашкавал meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

сряда, 17 юли 2013 г.

Мини питки със салам и кашкавал

Тази сутрин ги спретнах на половинката за закуска. За жалост не можах да ги снимам защото бързах да му ги занеса. Оказаха се доста вкусни и мисля да ги впиша в готварските тефтери. Малко промених начина на правене, но това не се отрази на вкусовите им качества все пак. Ето от къде взех рецептата Любими кулинарни рецепти

Продукти


360 мл хладка вода
3 и половина ч.ч брашно или колкото да се получи меко тесто за точене
1с.л. захар
1/2 ч.л. сол
1 пакетче суха мая
салам
кашкавал 
шарена сол
1 жълтък разбит с малко олио и прясно мляко за намазване

Приготвяне

От изброените продукти без салама и кашкавала се замесва меко тесто и се оставя на топло да удвои обема си. Аз го оставих само 15 минути защото бях закъсняла с приготвянето, но е хубаво поне 30-40 минути да престои. Късат се 12 топчета и после всяко се къса на още две (по рецепта в сайта ще видите на три, но както казах при мен бързината беше от решаващо значение.) От всяко от двете топчета се разточват елипси малко по-големи от кръгчетата салам. Ако ползвате слайсчета кашкавал значи може с неговия размер. Слагат се саламът и кашкавалът и се захлупва с другото разточено топче. Краищата се усукват и навиват за да не изпадне плънката. Маже се с жълтъка и се ръси със шарена сол. Опекох ги в предварително сгорещена фурна на 200 градуса пица нагряване.
После ги хапнете с добър апетит още топли!

Няма коментари:

Публикуване на коментар