meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Малки питки с пълнеж meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

понеделник, 1 юли 2013 г.

Малки питки с пълнеж

Отново откритие от прекрасния сайт И да похапнем Вкусни са даже студени, нещо рядко срещано за тестените изделия. Някак си като изстинат повечето тестени произведения  губят нещо. Макар че честно казано удома рядко остават тестени вкуснотии... Обикновенно се изяждат още топли топли.

Продукти

100 мл прясно  мляко
1 кубче мая
1 яйце
брашно за меко тесто
1 с.л. захар
100 мл заквасена сметана

За пълнежа

Аз използвах наденица защото това имах под ръка и исках да го оплозотворя.
2 с.л. заквасена сметана
2 яйца
кашкавал

Приготвяне

Разтворих маята в топлото мляко. Обикновенно ползвам замразена мая защото купувам доста кубчета и прибирам във фризера. После заливам с горещо мляко и бърка докато се стопи. Яйцето разбих със сметана и прибавих към млякото. После сложих останалите продукти за тестото. Пишеше да се добави смардала и мащерка, но аз нямах под ръка и не сложих. Може би следващия път. Включих фурната да загрее леко и после сложих тестото да втаса. Естествено на изкючена фурна. Оформих топчета колкото топка за тенис, направих им вдлъбнатинка и сложих плънката. Нея пък приготвих като разбих сметаната с яйцата  и сложих нарязаната на ситно наденица, настъргания на ситно ренде кашкавал. Накрая наредих питките върху хартия за печене, загрях фурната до 200 градуса и ги опекох до златисто.



Няма коментари:

Публикуване на коментар