Продукти
8 пилешки пържолки от бутче
1 картоф
1 яйце , но аз не употребих
смес от настъргани сирена по избор, в моя случай кашкавал, бяло сирене, ементал тостер и топено сирене.
щипка мащерка
щипка риган
кимион
За соса
3 с.л масло
2с.л. брашно
2 ч.ч прясно мляко или малко повече ако искате по-рядък сос
щипка индийско орехче
2 жълтъка
и по оригинална рецепта
бял пипер
кашкавал за поръсване
Приготвяне
Начуках пържолите за да ги изтъня. След това смачках картофа с вилица и го омешах със нарязаните на ситно сирена и настъргания кашкавал. Наръсих геройската за подправки защото много обичам обилно подправено. Набодох ги каго игленик с клечки за зъби с идеята да не изтича плънка. Което май не се случи съвсем, но няма значение. Все пак всичко остана в тавата. Сложих ги да се пекат на около 200 градуса турбо грил програма. Естествено докато ги правех фурната загря за да не губя време. Докато се печаха сложих в тигана маслото да се стопи и после запържих брашното. Налях топлото мляко. Някъде четох, че за да не става соса на бучки е добре да се налива топло мляко.После свалих от котлона и с бъркане добавих двата жълтъка и подправките. Върнах на огъня и бърках още известно време, но на по-слаб от максималното за да не загори. Що сосове съм изхвърлила с това пусто загаряне да не разправям... Замирише ли малко на половинката и край. Няма и да го опита.
Когато се опекоха рулцата ги залях със соса и го върнах за още малко във фурната. Сигурно щеше да стане супер с настърган кашкавал отгоре, но бързах да се заема с другата част от менюто и го прескочих.
Все пак стана уникално вкусно!
ARIEL |
ARIEL |
ARIEL |
Няма коментари:
Публикуване на коментар