meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Зеленчуци по китайски meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

неделя, 2 юни 2013 г.

Зеленчуци по китайски

Както вече споменах у дома сме големи фенове на китайската кухня. За сега съм правила само няколко неща, но пък мисля, че добре се получи. Отново се опитах да приложа моята техника за здравословно хранене като пържа без мазнина, но Алекс заяви, че не е същото. Така че оставям на вас да направите избор дали с или без мазнина. Рецептата е от бг.мама

 Продукти

1 тиквичка
2 моркова
2 зелени чушки
1/4 малка глава зеле
1 глава лук
1 шепа соеви кълнове
1с.л оцет
соев сос на вкус
1 с.л бяло вино
1 с.л захар
сол, олио

Приготвяне

Нарязвам морковите и чушките на тънки и дълги жулиени, а зелето и тиквичките на кубчета В силно сгорещено олио сипвам захарта докато се карамелизира и после добавям зеленчуците. Накрая слагам другите съставки и пържа като бъркам непрекъснато.




Нещо не останах доволна от качеството на снимките на готовото ястие затова слагам тези на Пиле със зеленчуци. Разликата е само в добавянето на пилешкото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар