Постоянно се опитвам да вмъкна в менюто повече зеленчуци. Затова всяка сполучлива рецепта със зеленчуци веднага се вписва. Тази рецепта ми попадна от Веселия готвач. Снимки още няма, но се надявам скоро да сложа.
Продукти
3-4 патладжана
за соса
1 кг домати
3-4 чушки
1 глава лук, която аз така и не сложих
3 с.л олио
1 с.л захар
сол, риган, босилек, черен пипер
За плънката
200 гр шунка
2 яйца
250 гр сирене
250 гр кашкавал за наръсване
Приготвяне
Патладжаните ги нарязах на кръгчета и ги наредих върху хартия за печене. После ги опекох до готовност. На котлона сложих тенджера с нарязаните на по-едри парчетадомати и ги залях с 1 ч.ч вода. Като се свариха ги извадих и ги обелих. Пишеше, че се слагат чушките и лука да се варят заедно, но се оказа, че чушки нямам така че и тях ги прескочих. Изцедих водата и сложих доматите в блендера заедно с подправките да се пасират. После сложих захарта и разбърках. В тавичка наредих ред патладжани, намазах със соса, наръсих ситно нарязана шунка и накрая изсипах разбитите яйца и сирене. Най отгоре наредих ред патладжани. В рецептата пише да се редуват с ред патладжани, ред плънка, но на мен патладжаните ми стигнаха за два реда. Отгоре пак сложих сос и запекох за около 30 минути. После сложих настъргания кашкавал и оставих във фурната да се разстопи.
Определено мога да кажа, че манджата се хареса. Другият път няма да пропускам чушките защото борбата за яденето им е голяма. Не искат тези деца и това си е. Но така като ги замаскирам може и да мине номера.
Няма коментари:
Публикуване на коментар