Отново рецепта от Кулинарен журнал.
Продукти
6 яйца
1 и 1/2 ч.ч захар
1 и 1/2 ч.ч брашно
3 с.л какао
3 с.л гореща вода
1 ванилия
За сиропиране
1 и 1/2 ч.ч захар
2 ч.ч вода
За глазурата
125 гр масло
3 с.л. захар
3 с.л прясно мляко
3 с.л. какао
Приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Брашното се прибавя при непрекъснато бъркане. Слагат се трите лъжици вода и ванилията. Сместа се разделя на две части. В едната се добавя какаото, а в другата 3 с.л. брашно. В намаслена тавичка се сипва лъжица по лъжица от двете смеси като се редуват. Пече се в умерена фурна и после се сиропира със сиропа. Маже се с шоколадовата глазура. Всички продукти за нея се варят на бавен огън като се разбъркват постоянно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар