meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Мусака с кайма и зеленчуци meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

неделя, 2 юни 2013 г.

Мусака с кайма и зеленчуци

Отново една традиционна българска рецепта. Но пък човек трябва да познава и родната кухня все пак.

Продукти

400 гр кайма смес
2-3 глави лук
2-3 чушки
2-3 моркова
2-3 домата
1-2 тиквички
1 к.ч. ориз
магданоз,черен и червен пипер

За заливката

2-3 яйца
1 кофичка кисело мляко
2-3 с.л брашно
щипка сода

Приготвяне

Нарязания на дребно лук запържих в тефлоновия тиган без мазнина. После сложих останалите нарязани на кубчета зеленчуци без доматите и 1 ч.л червен пипер. Накрая добавих каймата и ориза . Оставих всичко да поомекне и да се задуши. После ги пресипах в тавичка и най-отгоре наредих доматите, които преди това бях запекла отделно на тефлоновия тиган. Залях с две чаши вода, сложих подправките и допекох до готовност. След това я залях със заливката и оставих във фурната докато се зачерви.


Ariel

Няма коментари:

Публикуване на коментар