Продукти
800 гр кайма смес
1/2 зелена чушка
1 яйце
2 с.л. галета
кимион
джоджен
черен пипер
сол
за соса
2 глави лук
1 морков
другата половина зелена чушка
2 тиквички
2-3 домата
10тина обезкостени маслини черни
1 с.л брашно
пресен босилек
Приготвяне
Продуктите за каймата се смесват и се оформят кюфтенца колкото топка за тенис. По принцип в оригиналната рецепта се слага чесън, но..той не е сред любимите подправки на половинката и съответно го прескачам. После кюфтенцата се пържат в сгорещен зехтин или в моя случай тефлонов тиган без мазнина. Зеленчуците са нарязват по усмотрение. Аз за най-лесно действах с робота, който с ренденцето ги наряза доста бързо на лентички. Първо към кюфтенцата се добавят чушката, моркова и лука. Когато се позапържат добавих тиквичките и след това доматите. Тях разбира се нарязах на кубчета.
Ами това е то. Беше одобрено от домашните и затова намери мястото си тук. Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар