Страхотна рецепта от Вкусно с Йоли. Това е един от най-любимите ми кулинарни блогове. Рецептите и снимките са просто уникални. Аз разбира се направих моята промяна, а именно-печено вместо пържено.
Продукти
600-700 гр кайма смес
1 глава лук
1 яйце
2-3 с.л галета
1 ч.л сух босилек
сол и черен пипер на вкус
6 листа шунка
6 листа тостсирене или обикновен кашкавал
За овалване
брашно
галета
1 яйце
Приготвяне
Каймата се омесва с наситнения лук, босилека, галетата, яйцето, солта и пипера. Кашкавала се реже на резенчета колкото пръст и се завиват в шунката. Може и да се ползва тост кашкавал, който така и така е на тънки филийки. От каймата се оформят продълговати кюфтета, слага се шунката с кашкавала и се покрива. Потапят се в брашно, после в разбитото яйце и накрая в галетата. Аз ги пекох върху хартия за печене.Йоли предпочита пържене в силно сгорещено олио.
Много ми харесаха и мисля да повторя.
Няма коментари:
Публикуване на коментар