meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Медовик meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

сряда, 22 май 2013 г.

Медовик

Първият ми опит с тази торта е несполучлив спрямо външен вид. Иначе на вкус е страхотна. Дали защото отварях фурната често (в рецептата в блога от който гледах пишеше, че се изпича много бързо), но тортата спадна в средата и остана надигната в краищата. Нещо като киш :) Но вкусът напълно компенсира лошия вид. Благодаря на Нинфил от чийто сайт видях рецептата.

Продукти

100 гр масло
2 яйца
1 и 1/2 ч.ч брашно
1/2 ч.ч захар
3 с.л мед
1ч.л сода
За крема
2 големи кофички заквасена сметана
2/3 ч.ч захар
2 ванилии

Приготвяне

В купа смесих захарта и брашното, а в друга разбих яйцата. На котлона сложих меда, разбит със содата и бърках непрекъснато докато стана светложълта смес. После оставих още 3-4 минути като бърках често. В рецептата пише да започне да се пени, но аз не разбрах да се случва такова пенене. После свалих от котлона и изсипах брашното със захарта, които си бях подготвила наблизо. Реших всичко да е готово и под ръка преди да почна за да не стане някой фал. Когато разбърках хубаво сложих яйцата и пак разбърках. Тестото ми се получи малко гъсто, но като за пръв път нямам идея каква е идеалната консистенция. Изпекох го във фурната докато клечката започна да излиза суха. В блога пише 20тина минути, но на мен ми отне повече. Именно заради тези 20 минути проверявах често, а тестото все беше полутечно. Даже се зачудих дали не изпускам нещо. Както и да е опече се. Кремът го приготвих като разбих хубаво сметаните със захарта, ползвах пудра и добавих ванилиите. Намазах блата с крем и прибрах в хладилника. Принципно пишеше блата да се разреже на две, но при мен някак не идваше да го режа, не бухна много. Както казах не го докарах на вид.

Няма коментари:

Публикуване на коментар