Вчера реших да спретна нещо за гостите и се спрях на този пай. Макар че по-скоро бих го оприличила на чийз кейк заради бисквитите. Както и да го наречем обаче безспорно е ужасно вкусно! На вид също изглежда много добре. Едиственото което ме притеснява е ,че бисквитите остават ронливи. Не виждам как бих могла да го разрежа на парчета. Другия път смятам да използвам пресни ягоди за украса, мисля че ще се получи много добре Благодарности на авторката на .
Магия и любов
за тази прекрасна рецепта
Продукти
100 гр бисквити
Аз използвах 220 защото толкова беше пакетчето, а не исках да остават защото като омекнат стават не особено вкусни. Според половинката даже бяха малко.
100 гр меко масло
2 млечни шоколада
1 натурален шоколад
250 мл прясно мляко
2 пакетчета желатин
130 гр захар
1 яйце, отделен белтък от жълтък
1 капсула ванилия
350 мл течна сладкарска сметана
Приготвяне
Натроших бисквитите на ситно и изсипах разтопеното масло, а после хубаво разбърках.
Сложих за около 10 минути във фурната да се запече. Разтворих желатина в прясното мляко и го оставих няколко минути. После прочетох на опаковката, че трябвало 30 минути, но както и да е, стана. Сложих на водна баня да се разтопи. С мляко е малко трудно да се разбере кога какво се случва, защото до сега винаги съм го правила с вода. Добавих трите шоколада предварително начупени на парченца за по-лесно. Добавих и 50 гр от захарта. После сложих жълтъка на тънка струйка като бърках постоянно и нкарая добавих ванилията. Свалих от котлона. Сметаната я разбих в ръчния миксер. После разбих белтъка с щипка сол и останалата захар. Смесих ги със сметаната и накрая със шоколадовата смес. Пише да се разбърка хубаво, но аз нарочно оставих леко шарен вид на сместа.
Накрая залях блата и оставих за около 2 часа в хладилника да стегне.
Няма коментари:
Публикуване на коментар