У дома сме големи фенове на китайската кухня. И на ориза. Естествено комбинацията Ориз по китайски е просто любима. Намерих я в бг.мама и естествено веднага пробвахме. Мъжът ми каза, че съм го докарала като от китайски ресторант.Много се гордея с това постижение
Продукти
1 ч.ч ориз
1/2 плик микс моркови,грах, царевица
1 шепа соеви кълнове
2 яйца
1с.л вино
2ч.л сол
щипка захар
Приготвяне
Оризът се измива докато падне нишестето и се сварява в 3 ч.ч вода до готовност. Това с измиването на нишестето е добавка от мен-мисля че така става ронлив и не се слепва. Оставя се да изстине и ако има вода тя се излива. Яйцата се изпържват като се бъркат непрекъснато в силно сгорещено олио или просто в тефлонов уок тиган. Слагат се зеленчуците и се пържат 2-3 минути като не спираме бъркането. Слага се напълно изстиналия ориз и бъркнето продължава още няколко минути. Добавят се подправките и виното.
От както направих тази рецепта и още няколко в китайски стил, спряхме да поръчваме от ресторант. Спомена ли Алекс ми казва Еее ами направи от твойто де. И така в комбинация с Пиле в сладко кисел сос и Зеленчуци по китайски като ми се прииска китайско. Оставя да намеря и тази вкусна риба, която много обичам и съвсем ще съм готова.
Няма коментари:
Публикуване на коментар