В нас оризът е на голяма почит. Особено с месо. Разбира се в никой случай просто Пиле с ориз или Свинско с ориз. Трябва да е нещо по-така. Когато бързаме просто добавяме микс зеленчуци и печем. Трябва обаче наистина много да бързам за да приготвя нещо толкова обикновенно.
Продукти
1 глава кромид лук
4 с.л зехтин
300 гр ориз
370 мл бяло вино
750 мл бульон
400 гр пилешко филе
1 тиквичка
1 зелена чушка
1 червена чушка
125 гр домати
Приготвяне
Лукът се запържва в зехтина или в моя случай в тиган без мацнина. Добавя се ориза и също се запържва.Сипват се виното и бульона и 250 мл гореща вода. Аз забравих да сложа, но стана и без нея. Оставя се на слаб огън докато оризът поеметечността напълно. Месото и зеленчуците се нарязват на кубчета. Запичат се по отделно в тиган без мазнина. Когато са готови се добавят доматите и пърженето продължава с непрекъснато бъркане.Накрая пилешкото и зеленчуците се добавят към ориза и хубаво се разбърква. Може да се поръси с мащерка.
Аз и това пропуснах защото не ми се търсеше из подправките. Не мисля, че ястието пострада много от това.
Няма коментари:
Публикуване на коментар