Продукти
1 кисела зелка с големи хубави листа за сарми
Важно условие е защото ако е накъсана няма да станат никакви сърми, а в малките листа е доста трудно.
1.500 кг свински гърди без кост
200 мл бира
сол, кимион, черен, пипер
200 гр сланина
Приготвяне
Месото се овалва в подправките, нарязано преди това на средно големи правоъгълничета. Завиваме го в листата на сърмички.На дъното на тавичката слагаме нарязаната на тънки ленти сланинка и отгоре редим сърмичките. Заливаме с бирата и печем до готовност.
Вярвайте ми стана много вкусно. Даже сега посред пролет ми се ще да имаше поне една кисела зелка за да си направя такива наречени от мен Вълчи сърми.
Няма коментари:
Публикуване на коментар