Дълго време използвах Кулинарен журнал като пътеводител в света на вкуснотиите. Затова много от най-първите изпитани рецепти са именно от там. Сега разбира се продължавам да го следя с интерес, но света ми се разшири с откритието, че в интернет също има доста интересни неща, при това със снимки за напаравата на по-сложните.Стига приказки обаче, ето я рецептата.
Продукти
600-700 гр зрял боб
1 глава кромид лук
1-2 моркова
2-3 ч.л джоджн
1 ч.л захар
1-2 с.л олио
500 гр кайма смес
500 гр печурки
черен пипер и чубрица
1 кутия майонеза
Приготвяне
Бобът се сварява с зеленчуците, нарязани на ситно и подправките. Отцежда се от водата и се пасира.Добавя се майонезата и се разбърква.Лукът се запържва, добавя се каймата и се пържи.Слагат се чубрицата и черния пипер. В тавичка се разстила половината бобена смес, отгоре се слага каймата и отново се слага бобена смес. Поднася се охладена.
Мъжът ми я определи като боб с кюфтенца. Не е далеч от истината де, просто нещата са пасирани и поднесени в друг вид. Но пък е вкусно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар