meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Пиле в сладко-кисел сос Пекин meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

петък, 17 май 2019 г.

Пиле в сладко-кисел сос Пекин

Ако някой ме пита защо чаках толкова дълго за да приготвя тази рецепта, нямам отговор.Отдавна го гледам в Блога на Люси , но все пропускам да го приготвя.Но ще ви кажа едно-не правете така :)Толкова е вкусно, че със сигурност ще го правите пак и пак и пак. Тя го прави с пилешко филе, но да си призная филето ми е омръзнало в последно време, затова аз заложих на пилешки обезкостен бут, без кожа.

Продукти

800-900 гр обезкосне пилешки бут без кожа
2 белтъка 
3-4 с.л. царевично нишесте
4-5 моркова
250 гр гъби

за соса

200 гр захар
200 мл лимонов сок ( не ни допадапа миризмата на оцет както е по оригинална рецепта)
2-3 с.л. соев сос (въпрос на вкус колко )
3-4 с.л. кетчуп
1 и 1/2 с.л. царевично нишесте
малко вода

Приготвяне

Месото се нарязва на хапки и се смесва с белтъка и нишестето. Оставя се в хладилника за поне 30 минути. През това време се режат гъбите и моркова.Аз ги задуших във вода и мааалко олио, първо морковите, после гъбите.После запържвам месото на тефлонов тиган без мазнина. За соса слагам всички продукти без нишестето да заврат на котлона.Нишестето се разтваря във водата  и се налива във врящия сос.Бърка се докато се сгъсти до желаната гъстота.Месото се смесва със зеленчуците и се залива със соса.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар