Признавам си че лятото не готвя много-много. Като цяло наблягам на скара и аламинути. Но тези дни застудя и....просто нямаше как да не направя нещо по-различно.Хайде бе, скоро нищо ново не си пробвала. Така ми говори моят...вътрешен глас.Та викам си дай да пробвам рецептата на Ваня Джорджевич , крайно време е.
Продукти
700-800 гр свинско месо
2-3 с.л. царевично нишесте
1 консерва ананас
2-3 с.л. соев сос
3-4 с.л. доматено пюре
олио
Приготвяне
Свинското се нарязва на лентички.Аз лично предпочитам първо да го сваря, защото се готви по-трудно, а не искам да го пържа много-много. Затова го сложих във вряща вода и го оставих да се свари до готовност, без да намалявам котлона.Идеята е да се сготви максимално бързо. Отцедих на кухненска хартия. Загрях тигана, налях мааалко олио и сложих предварително оваляното в нишесте месо.Запържва се за кратко, само да добие аромат и се изважда. В тигана се слагат водата от консервата, соевия сос и доматеното пюре. Когато заври се слага месото и се оставя да покъкри 10тина минути. Котлона се изклюва и се добавят кубчетата ананас.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар