Пилешкото месо е много тачено удома. Затова е предизвикателство да открия нови рецепти, по които да го приготвя. Тази рецепта отлежаваше в списъка с чакащи. Когато реша да приготвя нещо винаги се доверявам на интуицията си. Днес беше денят за тези хапки от сайта Вкусното ми хоби със страст и любов .,
Продукти
1 кг пилешко филе
1 пълна супена лъжица червен пипер
1 ч.л. чесново брашно
2-3 с.л. зехтин или олио
1 ч.ч галета
сол
черен пипер
Приготвяне
Месото се нарязва на хапки.Черния пипер, червения пипер, солта и чесновото брашно се добавят към зехтина и се разбъркват хубаво. Хапките се заливат с тази смес и се разбъркват за да се покрият от всички страни. Накрая се наръсват с галетата и тоново се разбъркват за да се разпредели равномерно ( това може да стане и в плика за печене). Слагат се в предварителлно загрята до 220 градуса фурна за 35-40 минути.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар