meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Пиле в сусам и сладко-кисел сос meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

неделя, 5 февруари 2017 г.

Пиле в сусам и сладко-кисел сос

Моето семейство определено е фен на китайската кухня. И особено на месото в сладко-кисел сос.Имам разбира се рецепта за сладко-кисел сос. Но в тази той се приготвя по различен начин.  Идеята взех от сайта My cooking creations. Някои неща обаче направих по мой вкус.

Продукти

600-700 гр пилешко филе
4-5 с.л. брашно
4-5 с.л. сусам

продукти за соса

3-4 с.л. кетчуп
200 мл лимонов сок 
захар на вкус (според това колко сладко обичате, аз слагах по малко без да меря точно количество)
3-4 с.л. соев сос
1/2 ч.ч. вода
1 с.л. натурално нишесте

Приготвяне

Месото се нарязва на хапки и се маринова в соевия сос за един ден или няколко часа.Брашното и сусама се изсипват в плик за печене, месото се слага вътре и хубаво се размесва всичко.Затваря се и се пече 30-40 минути. Всички продукти за соса без нишестето се слагат да заврят на котлона. Нишестето се разтваря във вода и се добавя. Бърка се докато се сгъсти до желаната гъстота.

Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар