Моето семейство определено е фен на китайската кухня. И особено на месото в сладко-кисел сос.Имам разбира се рецепта за сладко-кисел сос. Но в тази той се приготвя по различен начин. Идеята взех от сайта My cooking creations. Някои неща обаче направих по мой вкус.
Продукти
600-700 гр пилешко филе
4-5 с.л. брашно
4-5 с.л. сусам
продукти за соса
3-4 с.л. кетчуп
200 мл лимонов сок
захар на вкус (според това колко сладко обичате, аз слагах по малко без да меря точно количество)
3-4 с.л. соев сос
1/2 ч.ч. вода
1 с.л. натурално нишесте
Приготвяне
Месото се нарязва на хапки и се маринова в соевия сос за един ден или няколко часа.Брашното и сусама се изсипват в плик за печене, месото се слага вътре и хубаво се размесва всичко.Затваря се и се пече 30-40 минути. Всички продукти за соса без нишестето се слагат да заврят на котлона. Нишестето се разтваря във вода и се добавя. Бърка се докато се сгъсти до желаната гъстота.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар